SANİ KONUKOĞLU VAKFI

TARİHÇE

Sani Konukoğlu’nun “Paylaşmak Mutluluktur” yaşam felsefesini benimseyen Sani Konukoğlu Vakfı, Konukoğlu Ailesinin ve SANKO Holding’in, yaşamın en temel gereksinimleri olan eğitim, sağlık ve kültür alanlarında toplum için yaptığı çalışmaları, sürdürülebilir modellerle yürütmek ve ülkemize fayda sağlamak amacıyla 1989 yılında kuruldu.

Vakıf Ana Sözleşmesi doğrultusunda eğitim ve sağlık konularındaki hizmetlerini arttırarak sürdüren Sani Konukoğlu Vakfı, Bakanlar Kurulu'nun 20.12.1995 tarih ve 95/7663 sayılı kararı ile vergi muafiyeti almaya hak kazandı.

Konukoğlu Ailesi fertleri olan Merhum Sani Konukoğlu, Abdulkadir Konukoğlu, Zekeriye Konukoğlu, Adil Sani Konukoğlu, Fatih Konukoğlu, Hakan Konukoğlu ile SANKO Holding bünyesindeki bazı şirketlerin kurduğu Vakfın gelirinin büyük bölümü kurucu üyeler ve SANKO Holding bünyesindeki şirketlerden bağış olarak sağlanmaktadır.

Eğitim Destek Faaliyetleri

Sani Konukoğlu Vakfı, bugüne kadar üçü fakülte binası olmak üzere 22 okul yaptırarak Türk Milli Eğitiminin hizmetine sundu. Vakıf himayesinde 2013 yılında Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunu bünyesinde bulunduran SANKO Üniversitesi kuruldu. Her yıl yaklaşık 1.500 üniversite öğrencisine verilen karşılıksız burs ile ilkokul, ortaokul ve lisede öğrenim gören ihtiyaç sahibi 10.500 öğrencinin giyim, kırtasiye gibi ihtiyaçlarının karşılanmasıyla öğrencilerin eğitim yolculuklarına destek olunmaktadır.

Sağlık Yardım Faaliyetleri

Vakfın kurucusu Sani Konukoğlu’nun, “Hastane kapısında beklemeyen, hastanenin kıymetini bilemez” sözünden hareketle 1996 yılında Sani Konukoğlu Hastanesi hizmete açıldı ve bölgede sağlık hizmetlerinin kalitesinin yükselmesine katkı sağladı. SANKO Üniversitesi’nin nüvesini oluşturan hastane, 60.000 m2 kapalı alanda hizmet vermektedir. Bir sağlık kompleksi ve iki sağlık ocağı yaptırılarak T.C. Sağlık Bakanlığı’na devredildi.

Kültür-Sanat Faaliyetleri

Güneydoğu’nun ilk özel galerisi olma özelliğini taşıyan Sanko Sanat Galerisi, 2004 yılında sanatçıların ve sanatseverlerin hizmetine sunuldu. Galeride 2004 yılından bu yana 300’den fazla sanatçı tarafından 185 sergi açıldı.

Kalıcı Eserler - Camiler

Sani Konukoğlu Vakfı, Türkiye’nin çeşitli illerinde 15 cami yaptırarak ibadete açtı.

Devlet Üstün Hizmet Madalyası ve Beratı

“İşin Hilesi Dürüstlüktür” ilkesini yaşam felsefesi haline getiren Vakfın kurucusu merhum Sani Konukoğlu, sağlığında yaptığı sosyal hizmetler nedeniyle Bakanlar Kurulu’nun 1997 yılında aldığı karar gereği “Devlet Üstün Hizmet Madalyası ve Beratı"na layık görüldü.

Ödüller

Halkın refahı, eğitimi, mutluluğu ve sosyal gelişimi için yararlı hizmetlerde bulunduğundan dolayı Vakıf Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’na TBMM Başkanlığı’nca "Üstün Hizmet Ödülü”, Gaziantep Üniversitesi’nce “Fahri Doktora Unvanı” ve “Toplumsal Duyarlılık Ödülü”, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce de “Vakıf İnsan” ödülü verildi.